Gezellig met vrienden en familie samen zitten in je salon is een leuke bezigheid, en je kan daar nog veel meer uit halen als de inrichting van deze ruimte effectief aan je verwachtingen voldoet.

Niet altijd een gemakkelijke opdracht, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden op het gebied van stijl en afwerking. Toch kan je al een eerste goede stap zetten in de richting van een complete woonkamer en salon, door te kiezen voor een mooie salontafel!

Hoe doe je dat nu precies, en waarop moet je letten bij het aankopen van een salontafel? Lees snel verder voor handige tips en meer info!

3 tips om de beste salontafel te vinden

De salontafel vormt zowat het basismeubelstuk van elke woonkamer of salon, dus het spreekt voor zich dat je voldoende aandacht besteedt aan de zoektocht naar een mooi model. Hierop moet je letten:

1. De vorm van de tafel

De vorm van de tafel in je salon heeft een grote invloed op de uiteindelijk look en feel én natuurlijk ook het comfort. Een ronde rafel is erg gemakkelijk omdat iedereen overal aan kan, wat handig is als je bijvoorbeeld snacks of drankjes op de tafel presenteert.

Aan de andere kant ben je bij een vierkante salontafel zeker dat je alle beschikbare ruimte in je woonkamer optimaal gebruikt. En dat kan handig zijn in iets kleinere woonkamers of salons!

2. Het materiaal van de tafel

Het moet gezegd worden: het materiaal waaruit je salontafel bestaat zal voor het grootste deel bepalen hoe dit meubelstuk bijdraagt aan de uitstraling van de ruimte. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende soorten: van houten salontafels met een rustieke of klassieke look tot eerder moderne varianten die dankzij een glazen tafelblad een chique uitstraling hebben, alles kan.

Als je online verschillende mogelijkheden vergelijkt, is het zoveel gemakkelijker om een goede oplossing te vinden. Houd vooral rekening met de unieke eigenschappen van uiteenlopende materialen. Hout is bijvoorbeeld erg sterk en robuust, terwijl glas iets eleganter oogt maar wel breekbaarder is!

3. De afwerking en het design van de tafel

Als laatste spelen ook het ontwerp van de tafel en de afwerking daarvan een grote rol. Je vindt salontafels die één enkele poot hebben als onderstel en daardoor relatief minimalistisch ogen. Aan de andere kant bestaan er ook salontafels die een complexer onderstel en een donker tafelblad hebben, waardoor ze perfect passen in een industriële stijl.

Salontafels gaan van enkelvoudig en klassiek tot meervoudig in verschillende niveaus, waarbij meerdere kleine tafeltjes elkaar overlappen voor een modern effect. Precies de goede tafel vinden kan, zolang je bij een speciaalzaak zoekt én eventueel professioneel advies vraagt!