Op vakantie ga je niet elke week. En waarschijnlijk ook niet iedere maand. Boek je dan een camping, dan wil je natuurlijk wel dat het een leuke camping is. Een plek die echt bij jullie past en waar jullie genieten van een onvergetelijke vakantie. Surf jij soms ook uren over het internet om die ene echt leuke camping te vinden? De kans is groot dat je met onderstaande tips de volgende keer nog makkelijker en sneller een geschikte camping vindt.

Vraag advies aan vrienden

Zijn vrienden van jou ook al eens op vakantie geweest in de regio waar jij naar toe wilt? Vraag hen dan zeker om tips. Doe dit zo breed mogelijk. Bijvoorbeeld ook op een verjaardag of als je met je collega’s aan de koffie zit. Zo bereik je veel mensen en is de kans heel groot dat iemand anders ook al eens kampeerde in de streek waar jij naar toe wilt. Als deze mensen jou ook nog eens goed kennen, kunnen ze je nog beter advies geven. Je kunt natuurlijk reviews op internet lezen, maar als bekenden van jou ergens zijn geweest, dan weet je zeker dat je een eerlijk verhaal te horen krijg.

Raadpleeg google maps

Het is soms niet te begrijpen hoe mensen vroeger een geschikte camping vonden. Het internet helpt ons op dit gebied enorm. Alle campings wereldwijd zijn zo ongeveer op je beeldscherm te krijgen. Google maps heeft zo goed als geen verrassingen voor je. Maar goed, als deze opties er zijn, waarom zou je ze dan niet gebruiken? Je gaat als volgt te werk: je typt een locatie in waar je dolgraag heen wilt. Vervolgens verschijnen alle campings in die omgeving. Tik je een van de opties aan, dan zie je meteen een beschrijving en meestal ook foto’s. Makkelijker kan toch niet?

Bekijk reviews

Sommige reviews moet je met een korreltje zout nemen. Er zijn altijd mensen die alleen kunnen klagen. Maar als je van een bepaalde camping de reviews leest en je ziet telkens weer dezelfde klacht voorbij komen, dan is het slim om dat als betrouwbaar te achten. Als aan de andere kant de meeste mensen heel positief zijn, dan is dat in de meeste gevallen ook betrouwbare informatie.

Stel prangende vragen gerust aan campingbeheerder

Twijfel je toch nog over het een en ander van een bepaalde camping, aarzel dan niet om contact op te nemen met de eigenaren van de camping. Vaak kan dit op allerlei manieren en zij kennen de situatie en de camping tenslotte het beste.