Plus minus 1 miljoen Nederlanders rijden met een lease auto rond. En het lijkt erop dat de immense populariteit van lease auto’s niet meteen te stoppen valt. Die lijn blijft doorgetrokken. Maar waaraan is die groeiende populariteit te danken? 5 redenen waarom auto leasen tot op de dag van vandaag blijft aanzwellen.

1. Rijden in een nieuw automodel zonder je spaargeld te moeten aanspreken

Je bijeengesprokkelde spaargeld laat niet altijd toe om een nieuwe auto aan te kopen. Wanneer je voldoende geld op je bankrekening hebt staan, geef je die bijeengeharkte centen niet graag uit aan een nieuwe wagen. Met de keuzemogelijkheid van operational of financial lease rijd je wel in een fonkelnieuw automodel rond zonder dat je je zuurverdiende spaargeld moet aanspreken.

2. Leasen is de nieuwste trend in de autowereld

Financial en operational lease is de nieuwste trend van andere sectoren met producten gevolgd. Niemand kijkt meer op wanneer je mobiel leaset voor 2 jaar of dat je op afbetaling een tv, wasmachine of koelkast aankoopt. Het is een trendsetter die ook in de autowereld een nieuw modeverschijnsel is.

3. Zorgeloos met een auto rijden is het nieuwe normaal

Bedrijfsleiders willen vooral zonder zorgen een wagenpark van hun werknemers beheren. Een auto die kapot is zorgt voor heel veel ongemak binnen een onderneming en kan de productie beïnvloeden. Een alternatief zou uiteraard het openbaar vervoer kunnen zijn, maar wat doe je dan met de benodigde materialen of machines. Door een bedrijfsauto te leasen neem je die stress weg.

4. Een lease auto levert belastingvoordelen op

Als je de knoop hebt doorgehakt om zakelijk een bedrijfsauto te leasen, dan haal je profijt uit belastingvoordelen voor je onderneming. Met financial lease bijvoorbeeld kan je de investering- en renteaftrek fiscaal inbrengen. Zo room je het winstpercentage van je onderneming af. Het rechtstreekse gevolg is dat je minder belastingen moet betalen. Een ander voordeel is dat je de BTW moogt aftrekken en de auto kunt afschrijven. Bij operational lease geniet je echter niet van deze fiscale voordeelbonussen.

5. Overschakelen naar elektrische auto’s

Een onderneming die belang hecht aan materialen om opnieuw te gebruiken en op duurzaamheid de focus legt, is ook eerder geneigd om over te schakelen naar elektrische wagens. Er hangt wel een hoger prijskaartje aan vast, maar leasen zorgt er ook voor dat elektrische auto’s een stuk toegankelijker worden. Je legt weliswaar maandelijks iets meer neer dan een klassieke normale wagen, maar je bent wel een stap voor op de steden die dieselauto’s willen gaan verbieden binnen afzienbare tijd. Bovendien stelt zich de vraag of met de huidige benzineprijzen een switch naar elektrische bedrijfswagens geen overbodige luxe is.