Niets beter dan een kantoor of bureau dat effectief bijdraagt aan je productiviteit, daar zijn we het allemaal over eens. Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om precies die inrichting te vinden die je nodig hebt om dat te doen.

Welke zaken mag je nu écht niet vergeten bij het afwerken en inrichten van je kantoor? Hieronder vind je enkele goede tips!

Til je productiviteit op kantoor een niveau hoger!

Bij de inrichting van een kantoor denken de meeste mensen vooral aan meubilair en opbergmogelijkheden zoals rekken of ordners, maar er zijn nog heel wat andere zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder een duidelijk overzicht:

1. Zorg voor voldoende zonlicht

Ten eerste is het een goed idee om bij de afwerking en inrichting van je kantoor of werkplaats rekening te houden met het positieve effect van natuurlijk licht op je productiviteit. Zonlicht houd je wakker en alert en is in die zin zelfs beter dan het licht van lampen.

Zorg er dus voor dat je kantoor voldoende ruiten en ramen heeft en laat die zoveel mogelijk open – zelfs als het weer niet zo mee zit. Op die manier werk je veel efficiënter én oogt je werkplaats daarbij een stuk gezelliger!

2. Gebruik labels

Het is zeker een goed idee om al je materialen, papieren en documenten georganiseerd te houden in de werkplaats maar je kan het gerust nog een stapje verder nemen. Waarom investeer je bijvoorbeeld niet in een goede label maker, waarmee je alle mappen, folders en zelfs ladekasten snel een vaste naam geeft?

Zo’n label maker is erg handig als je nog sneller het nodige materiaal terug wilt vinden en altijd op de juiste plaats wilt kunnen bijhouden. Je zal zien dat dit kleine apparaatje zoveel meerwaarde biedt voor je productiviteit én mentale rust tijdens het werken!

3. Ergonomisch werken is een must

Als je lang werkt, dan betekent dat voor veel mensen dat je lang in dezelfde positie blijft zitten. Op zich is daar niets mis mee, maar uiteindelijk kan het toch de oorzaak zijn van heel wat spierkrampen, stijve spieren en een pijnlijke nek. Daarom is het een goed idee om te investeren in een bureaustoel die bijdraagt aan de ergonomie van je werkplaats.

Ergonomisch werken houdt in dat je zit in een positie die als natuurlijk aanvoelt, door bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel te gebruiken. Daarbij bestaan er ook ergonomische opzegvakken voor laptops en computers, en zelfs ergonomische computermuizen. Het resultaat? Je zit en werkt een stuk comfortabeler, waardoor je je beter kunt concentreren en aan het einde van de dag niet geradbraakt bent!