Je gaat binnenkort op stedentrip? De stad is misschien al gekozen en je weet ook al wie er met je meegaat. Waarschijnlijk weet je ook al of je met het vliegtuig, de trein of de auto naar je bestemming gaat. Komt de stedentrip steeds dichter bij, dan ga je ook eens bedenken wat je eigenlijk allemaal mee moet nemen. Wij hebben daar al uitvoerig over nagedacht en geven je handige tips. Wat mag je niet

Camera

De kans dat je je camera vergeet is niet groot. Je mobiel heb je tenslotte altijd wel bij je. Maar misschien neem jij wel een speciale camera mee om extra mooie foto’s te kunnen maken. Je stedentrip is meestal voorbij voordat je het weet. Maar het mooie is dat je herinneringen voor later hebt gemaakt. Die blijven beter in je gedachten als je er af en toe eens even de foto’s bij pakt. Natuurlijk is het ook leuk om van alles uit Rome, Athene, Parijs of waar jij dan ook was aan je vrienden en familie te laten zien. Maak ook een paar filmpjes, dat helpt je nog meer om alles op een later moment heerlijk her te beleven.

Handige rugzak

Natuurlijk neem je ook een koffer mee tijdens je stedentrip. Overdag in de stad trek je hele andere kleding aan dan tijdens een uitgebreid diner aan het einde van de dag. Zo is er meestal heel wat nodig voor in de koffer. Het is echter niet handig om alleen een koffer mee te nemen. We zien tijdens een citytrip weinig mensen de hele dag met een koffer rond lopen. Een rugzak is in dit geval ideaal. Tijdens je dagjes door de stad heb je dan altijd even de ruimte voor een flesje water of je camera. Eventueel neem je ook zelf een lunch en wat versnaperingen mee. Ga je ook nog wat shoppen, dan is een tas op je rug ideaal om het een en ander in te stoppen.

Fijne schoenen

Reken er maar op dat je tijdens een stedentrip heel wat stappen zet. Niets is dan vervelender dan zere voeten. Of het nu om wandelschoenen, slippers, sneakers of sandalen gaat, loop ze eerst even in voordat je ze meeneemt tijdens een citytrip. Ga je lang achter elkaar op nieuwe schoenen lopen, dan is de kans op blaren groot. Uiteraard is dat geen prettige ervaring als je een stad wilt bekijken. Heb je schoenen waar je lekker op loopt, neem die dan mee op je trip. Of dat nu sandalen of echte wandelschoenen zijn, jij weet waar je het lekkerst op loopt.