Het kantoor is de plaats waar je geconcentreerd moet kunnen zijn, dat is logisch. Het is dan ook maar normaal dat je bij de inrichting van deze ruimte vooral rekening houdt met je productiviteit, efficiëntie en praktische benodigdheden.

Toch kan het geen kwaad om het interieur van je kantoor ook wat gezelliger te maken, bijvoorbeeld door er meer planten en ander groen in te verwerken. Het klinkt misschien vreemd, maar deze maatregel brengt wel degelijk heel wat voordelen met zich mee voor je productiviteit. Hieronder lees je waarom!

Planten op kantoor? Dit zijn de voordelen!

Planten of bloemen op je kantoor plaatsen is misschien het laatste waar je aan denkt bij de inrichting van deze ruimte. Toch wordt het effect van meer natuur in de werkplek onderschat:

1. Zuivere, verse lucht

Wie kan optimaal werken als de lucht muf en ongezond is? De meeste mensen zijn het erover eens dat een binnenklimaat met verse, zuivere lucht meer productiviteit in de hand werkt. En dat is precies waar meer planten en bloemen voor kunnen zorgen.

Planten zijn immers verantwoordelijk voor de productie van zuurstof en nemen zelf CO2 op. Het resultaat? Een gezonder binnenklimaat, waardoor je natuurlijk veel efficiënter werkt en daarbij ook nog eens zelf gezonder blijft!

2. Zachte kleuren voor een ontspannen gevoel

Als je op je kantoor werkt, moet je je kunnen concentreren, dat is logisch. Dat wil echter niet zeggen dat je geen ontspannen gevoel kunt hebben tijdens zware taken. Eigenlijk is het zelfs beter als de basis van de inrichting van je kantoor iets rustgevender is – en daarvoor zijn planten perfect.

Door wat meer natuur in je kantoor te halen, ziet je werkplaats er meteen rustiger uit. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat de natuurlijke groentinten en andere kleuren die je in de natuur terugvindt, een positief effect hebben op ons stressniveau. En dat is belangrijk als je optimaal wilt kunnen presteren!

3. Een compleet interieur

Ten slotte voegen planten en bloemen natuurlijk ook toe aan de uiteindelijke look en feel van de ruimte. Een kantoor moet inderdaad vooral functioneel ingericht zijn, maar hier en daar een accessoire kan zeker als je het geheel wat kleurrijker en interessanter wilt maken.

Zorg er gewoon voor dat je niet té veel planten in je werkplaats verwerkt. Anders raak je sneller afgeleid door contrasterende kleuren en een overmaat aan accessoires. Het is wel een goed idee om de perfecte balans te vinden, zodat je werkplaats mooi en stijlvol oogt – zonder dat je daardoor minder goed kunt werken!

Maak je kantoor helemaal af met de mooiste planten!

Een laatste bonustip bij het gebruiken van planten in je kantoor? Kies voor planten en bloemen die je zelf écht mooi vindt. Zo geniet je nog veel meer van je inrichting en werk je ook met plezier!